Kallt!

Fredag!

Imorse var det kallt...*burr* Tittade förstås inte temperaturen men det kändes! Laddade kaffebryggaren och brödrosten gott med rostat bröd till frukost! Klädde på mig ordentligt för att bege mig ut i kylan och hämta ved. Nu eldar man för fullt mysigt! Nu ska man få upp värmen är det meningen...Hehe! Kokar morötter till getterna blev över kokade inte allt igår de måste ju ha något idag med! Kan inte vara roligt att vara get nu när det är så kallt men de ska tydligen tåla kyla med. De jämrar sig inte de äter och har det bra! Annars har jag inte gjort så värst mycket under dagen. Skickade sms till mamma och frågade hur det var hon hade fortfarande feber samt hosta...*Stackarn* Hon och Simba (katten) sov ikapp om dagarna...Hehe! De gör de rätt i är ändå så kallt ute sen är vila den bästa medicinen! Nu får mamma ta det lugnt och kurera sig ordentligt! Sitter redan och funderar på mat få se vad man hittar på för något eller om det blir pizza...Hehe Det visar sig! Hade faktiskt varit gott det är ett tag sen sist faktiskt! Laddat diskmaskinen med det var behövligt...Blir en del disk faktiskt mycket glas,tallrikar och bestick framförallt! Plockat undan tvätten har man oxå gjort...Inte för att det var så mycket! Nånting har man kanske gjort ändå även om det inte är så värst mycket. Få se vad man hittar på resten av dagen!

Puss

Städning och tvättning!

Torsdag!

Vaknade före nio som vanligt usch vad man sover länge om dagarna...*illa* Laddade kaffebryggaren och rostade smörgås mums! Senare ringde mamma hon hade feber och hade ont i halsen...*stackarn*  Ho kommer inte till Mora imorgon som det var meningen. Det var synd hade man haft något att göra...Haha. Får hitta på något själv istället. Idag fick det bli lite av varje satte igång en tvättmaskin samt drog över med dammsugaren det var en del hundtussar som vanligt. Laddade en stor kastrull med poatis och morötter till getterna. Ska gå ut med det lite senare det ska få svalna först. Annars har jag inte planerat så värst mycket. Ska göra fläskkorv och potatismos till middag det var Kims förslag! Det är väldig länge sen man åt de faktiskt! Det ska bli gott! Till lunch vet jag inte riktigt finns förstås makaronipudding kvar ändå...Hehe. Kanske tar de i brist på annat! Igår när Kim och jag hade handlat färdigt på Ica Maxi träffade vi p Anders utanför roligt! Patade en stund! De hade fåt klinkers inlagt i badrummet detgår framåt! Får åka dit nån dag och kika hur det ser ut! Ikväll blir det innebandy roligt! Får man röra på sig! Ska gå ut med mat till getterna!
Här följer receptet på brödet jag bakade igår.

1 Liter flmjölk
1 kg Rågsikt
1 kkp Vetemjöl
2½ dl Sirap
2 tsk brödkryddor
3 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser . Platta ut i en smord långpanna.
Grädda 100 grader i ca 45 min. Höj till 175 grader grädda  ca 30 min.
Då ser det ut som såhär! Hembakat bröd:)

Puss

Bakning!

Onsdag!

Vaknade före nio imorse snacka om att man bli bortksämd med sömn alltså...*illa* Laddade kaffebryggaren och värmde på lite paj som blev över från igår godare om den är lite varm...Hihi. Kim tyckte om den! Han sparade lite till mig till idag för jag skulle ha det till kaffet sa han...*sötisen* Gott var de! Senare ska jag baka matbröd i långpanna det finns inget bröd här hemma. Åkte iväg till Ica maxi för att handla det som fattades. Köpte även bröd så det finns. Undrar vad man ska äta till lunch idag....hm...finns grytbitar kvar det får nog duga! Blev även makaronipudding över det får bli det tills Kim kommer hem. Behöver inte laga någon mat idag. Måste nog koka ris till grytbitarna. Annars känns det som om man inte gör ett dugg alltså....drygt det där....Önskar verkligen att man hade en fast anställning gärna ett måndag till fredag jobb men det kan man väl bara önska. Få se hur framtiden kommer att se ut på arbetsmarknaden framöver. Just nu ser det väl inge vidare ut varken inom vården eller industrin galet alltså. Man får väl vara glad för det lilla jobb man har. Det skulle ta några veckor innan man får reda på om man fått tjänst eller inte på Tomtebogården. Man är i väntans tider. Spännande börjar det blir med. Hade ju varit roligt förstås om man hade fått det då hade man vetat att man får en summa varje månad...Känns som om jag har tjatat om detta alltför mycket...Haha! Känner mig kanske mindre glad just nu för att man inte jobbar så värst mycket som hade velat göra..Ja ja ska väl kanske inte klaga finns väl värre saker ute i världen....Ska fixa lunch snart och sen blir det bakning lite senare!

Puss